חלה לשבת


מחר יום שישי! לימי שישי משמעות מיוחדת בשביל כל אחד. המשמעות של יום שישי מבחינתי היא להיכנס למטבח ולאפות, ואני הכי אוהבת להכין את החלה המדהימה הזאת. השתמשתי במתכון של מיקי שמו מתוך התוכנית שלו "מיקי שמו אופה מהלב", רק ששיניתי מעט את המתכון- הורדתי מכמות הסוכר וויתרתי על התוספות. יצאה חלה מדהימה בטעמה שמזכירה טיפה עוגה אפילו!

החלות לפני האפיה

החלות לפני האפיה

החלה, בצילום מקרוב של דודתי ירדן

החלה

ל-2 חלות על תבנית תנור פתוחה:

  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גר' שמרים טריים מקוביה
  • 2/3 כוס סוכר
  • 10 גרם משפר אפייה
  • 150 גרם חמאה
  • 2 כוסות חלב
  • כפית מלח
  • 1 ביצה להברשה, מדוללת במעט מים וקורט מלח

הוראות: מכניסים לקערה את הקמח, השמרים ומשפר האפייה.  מערבלים כדקה על מהירות איטית . מוסיפים סוכר וממשיכים לערבל. מוסיפים 2 כוסות חלב ולשים עד לקבלת בצק אחיד, ומתחילים להוסיף את החמאה, מעט בכל פעם, על מנת להבטיח פיזור אחיד. משך תהליך הלישה עד כה צריך להיות 9 דקות בערך. כעט, נוסיף את המלח ונערבל לעוד דקה בלבד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה בטמפ' החדר, או כ4-4.5 שעות במקרר. לאחר ההתפחה נוציא את הבצק מהקערה ונחלק ל-2 חלקים שווים. כל חלק נחלק שוב ל-3 חלקים. מכל 3 חלקים נגלגל גלילים ארוכים ונקלע צמה, כך שנקבל 2 חלות קלועות. מתפיחים את החלות שוב לשעה בערך, כאשר הן מכוסות .במגבת מטבח. לאחר ההתפחה נבריש את החלות בביצה המדוללת במים ונאפה 22-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות

מודעות פרסומת

2 מחשבות על “חלה לשבת

  1. פינגבק: ארוחת שישי | HappyBaking

  2. פינגבק: חלת אגוזים ופירות יבשים | HappyBaking

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s