ארוחת שישי


אכלנו ארוחה מדהימה לכבוד יום שישי, שכללה המון אוכל טעים. אני תרמתי לארוחה חלה תוצרת בית וגם קינוח מיוחד.

חלה לשישי

חלה לשישי

סלסלות מרנג עם קרם פטיסייר ותות

סלסלות מרנג עם קרם פטיסייר ותות

המשיכו לקרוא (או לחצו כאן) כדי להגיע למתכון!

את המתכון לחלה תוכלו למצוא בפוסט הקודם, כאן.

הקינוח היה  מורכב מסלסלות מרנג קטנות ממולאות בקרם פטיסייר עשיר ומעוטרות בפרוסת תות. נעזרתי במתכונים של מרתה סטוארט למרנג שוויצרי ולקרם פטיסייר, ושניהם יצאו מדהימים. המתכון של מרתה לקרם פטיסייר הוא הכי פשוט, והכי טעים. לא פעם ניסיתי להכין מתכונים מורכבים יותר משמנת מתוקה, שילובים של קמחים ועמילנים שונים,  והכנות רבות שלבים. אין ספק שהמתכון של מרתה הוא הכי מוצלח, ובהרבה.

לדעתי השילוב בין הקרם למרנג היה נהדר. הסלסלות אכן נטרפו, אפילו אחרי הארוחה הכבדה והמשביעה!

Image

(לסלסלות מרנג: (מתכון שעיבדתי מהמתכון המקורי למרנג שוויצרי של מרתה סטוארט

  • 4 חלבוני ביצים (לא לשכוח לשמור את החלמונים לטובת הכנת קרם המילוי!)
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה: מכניסים את החלבונים והסוכר לקערה חסינת חום ומחממים בבאן מרי (מעל סיר מים רותחים) עד לשלב בו כאשר משפשפים את הידיים בתערובתף כבר לא מרגישים את גבישי הסוכר. מעבירים לקערת מיקסר ומקציפים עם בלון ההקצפה כ-10 דקות עד לקבלת קרם יציב ומבריק. מוסיפים תמצית וניל ומקציפים עד לפיזור אחיד. מזלפים סלסלות קטנות על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-95 מעלות לשעה, ולאחר מכן מורידים את הטמפ' ל-80 מעלות ואופים עד שהמרנגים יבשים לחלוטין למגע אך עדיין לבנים בצבעם, כשעה.

לקרם פטיסייר: מתכון של מרתה סטוארט

  • 4 חלמוני ביצים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • קורט מלח
  • 2 כוסות חלב
  • 1/4-1 כפיות תמצית וניל איכותית

הוראות הכנה: טורפים חלמונים בקערה גדולה ומניחים בצד. בינתיים, מכניסים לסיר בינוני את הסוכר, קורנפלור ומלח ומערבבים עד לפיזור אחיד. מעבירים את הסיר למעל להבה בינונית ומוסיפים בהדרגתיות את החלב. מבשלים כמה דקות עד להסמכת התערובת והעלאת בועות. מעבירים 1/3 מתערובת החלב לחלמונים ומערבבים מיד והיטב (השוואת טמפרטורות). יוצקים את תערובת החלבונים שאליה הוספנו 1/3 מתערובת החלב בחזרה לסיר ומבשלים שנית עד לרתיחה מלאה. מורידים מהאש ומעבירים את התערובת במסננת דקה לקערה. מצמידים לפני הקרם ניילון נצמד (כדי למנוע יצירת קרום) ומקררים לפחות שעתיים במקרר עד לשימוש.

הרכבת המנה: ממלאים כל סלסלה בקרם פטיסייר ומעטרים בפרוסת תות. שומרים במקרר עד להגשה… בתיאבון!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s