חלת אגוזים ופירות יבשים


כרשוצים להפוך חלה רגילה לממכרת ומיוחדת, כדאי למלא אותה בפירות יבשים ואגוזים קלויים!Image

חלת אגוזים ופירות יבשים:

  • 1 בצק לחלה (לחצו כאן למתכון)
  • ביצה טרופה, להברשה לפני האפיה
  • שומשום, לפיזור מעל החלות
  • 1 כוס אגוזי לוז
  • 1/2 כוס שקדים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך
  • 1 כוס משמשים יבשים
  • 1 כוס תמרי מג'הול
  • 1 כוס דבלים
  • 4 כפות דבש

הוראות:

מכינים את הבצק ומניחים להתפחה הראשונה של הבצק.  בזמן התפיחה נכין את המלית:

מניחים את כל האגוזים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. קולים את האגוזים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות (או בטוסטר אובן) עד לקבלת ריח של פופקורן מהאגוזים וסדקים בקליפות אגוזי הלוז ואגוזי המלך. מוצאים את האגוזים מהתנור ומניחים להם להתקרר עד שהם ניתנים למגע. משפשפים את קליפות אגוזי הלוז והמלך וכך מסירים את קליפותיהם. מניחים לאגוזים להתקרר מעט.

חותכים את הפירות היבשים לקוביות בגודל בינוני-קטן. מניחים בקערה גדולה יחד עם האגוזים,, מוסיפים דבש ומערבבים עד לפיזור אחיד של הדבש . התערובת תהיה דביקה.

מחלקים את הבצק שתפח לשישה חלקים. מכל חלק נרדד מלבן ארוך, דק וצר. נניח בכל מלבן מהתערובת ונסגור את  קצות המלבן ליצירת גלילים ארוכים. יוצרים חלת בורג מכל זוג גלילים ומניחים כל חלה בתבנית אינגליש קייק להתפחה של שעה. לאחר מכן נבריש את החלות ביצה טרופה, נפזר שומשום ונאפה על פי הוראות מתכון הבצק (חצי שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות). בתיאבון!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s