מתכון ללחם שיפון עשיר


לחם נהדר- מזין, משביע, והכי טעים בעולם!

Image

חומרים-

  • 15 גרם שמרים יבשים אינסטנט
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כוס מים פושרים
  • 700 גרם קמח שיפון
  • 2 כוסות קמח לחם
  • 2 כוסות חלב
  • 75 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כף מלח
  • 2 כפות שמן זית, לשימון

הכנה-

  1. מניחים בקערת מיקסר עם ו' לישה את השמרים, את המים והסוכר.
  2. בקערה נפרדת מנפים את הקמחים. מערבבים לקבלת תערובת אחידה של הקמחים ומוסיפים לקערת המיקסר.
  3. מוסיפים לקערת המיקסר את החלב ולשים על מהירות נמוכה כדקה.
  4. לאחר דקת לישה, מוסיפים תוך כדי לישה את החמאה החתוכה לקוביות, קובייה לאחר קובייה.
  5.  לשים 3 דקות נוספות, מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות.
  6. מוציאים את הבצק (הוא יהיה מעט דביק) מהקערה בעזרת ידיים מקומחות. מקמחים את הבצק כך שלא יהיה דביק ומכניסים לקערה מקומחת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים 45 דקות בטמפ' המטבח.
  7. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק גליל. חותכים חריצים בכל גליל בחלקו העליון ליצירת חריצים.
  8. משמנים את התבניות בחצי כף שמן זית לכל תבנית. מניחים בכל תבנית גליל בצק, ומורחים חצי כף שמן זית על כל כיכר. מחסים את התבניות בניילון נצמד.
  9. מתפיחים את הבצק בתבניות ל-40 דקות. מחממים תנור מראש ל-230 מעלות, ומכניסים לתחתית התנור כלי רחב עם מים (על מנת ליצור לחות)
  10. לאחר התפיחה מכניסים את התבניות לתנור ואופים 20 דקות.
  11. מוציאים את התבניות ואת הכלי עם המים מהתנור. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות. מוציאים את הכיכרות מהתבניות ומחזירים אותן לתנור ל-10 דקות.

בתיאבון!

ImageImage

ערכים תזונתיים לפרוסה בעובי 1 ס"מ (כמו בתמונה)-

סימון תזונתי עבור מנה\יחידה
אנרגיה 99 קלוריות
חלבונים 2.3 גרם
פחמימות 17 גרם
שומנים 2.2 גרם
פורטל תזונה, דיאטה, מתכונים ואוכל
© אנלייזר למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s