קיש בצל, גבינות ואורגנו


אם אתם רוצים ארוחת ערב משביעה, טעימה ומפנקת- תכינו את הקיש הזה!

אם אתם לא רוצים לאכול כמות מופרזת של חמאה, קמח לבן וגבינות שמנות- אתם עדיין יכולים להכין את הקיש הזה!

קיש נהדר וחגיגי שמתאים מאוד לאירוח, בגרסה בריאה יותר אך עדיין מפנקת וטעימה: הבסיס עשוי מ- 100% קמח מלא ושיבולת שועל, כמות החמאה במתכון מופחתת ,טיגון הבצל במעט שמן בלבד וגבינות המלית רזות. 

אז קדימה- כנסו למטבח, כי כבר אין שום סיבה בעולם למה לא להכין קיש כזה.

Image

קיש בצל, גבינות ואורגנו- 12 מנות

חומרים לקלתית:

  • 3/4 כוס קוואקר (פתיתי שיבולת שועל להכנה מהירה)
  • 3/4 כוס קמח מלא
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 70 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף מים קרים
  • 1 חלבון ביצה, להברשה

לבצל-

  • 1/2 כפית שמן
  • 2 בצלים
  • 1 שן שום כתושה

למלית גבינה-

  • 350 גרם קוטג' 5%
  • 1 מיכל שמנת חמוצה 15%
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח מלא
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • חצי כפית נוספת של אורגנו, לפיזור

הכנה-

  1. מכינים את הקלתית: מערבבים בקערה את הקוואקר, את הקמח המלא, את אבקת האפייה ואת המלח. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומשפשפשים במהירות בין הידיים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון ביצה ומים, מערבבים בעדינות ויוצרים מלבן מהבצק.  עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקפיא ל-15 דקות לפחות.
  2. מעצבים את הקלתית: מוציאים את הבצק מהמקפיא. הבצק יהיה מאוד קשה, לכן מחלקים אותו לחלקים קטנים ומעבדים אותו קלות בידיים עד שהוא מתרכך מעט. מפוררים אותו לתבנית ולוחצים בעזרת כפות הידיים עד שהבצק מכסה את כל התחתית והצדדים בצורה אחידה. מכניסים למקפיא ל-10 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מטגנים את הבצל: מחממים מחבת על אש בינונית עם השמן. חותכים כל בצל לחצי ולאחר מכן לרצועות דקות. מטגנים עם שן השום הכתושה עד להזהבה עמוקה, ותוך כדי ערבוב מתמיד.
  4. אופים את הקלתית– מברישים את הקלתית הקרה בחלבון ביצה ואופים 10 דקות.
  5. מכינים את מלית הגבינה: בזמן שהקלתית נאפית,מערבבים בקערה את הקוטג' והשמנת החמוצה. מוסיפים ביצים ומערבבים. מוסיפים את הקמח, את המלח והפלפל, ואת האורגאנו ומערבבים עד לפיזור אחיד.
  6. הרכבה ואפייה– מוציאים את הקלתית מהתנור. מפזרים מעלייה את הבצל ושופכים את מלית הגבינה. מפזרים מעל עוד אורגנו מעל ואופים כ-20-25 דקות, עד להזהבה והתייצבות. ניתן להגיש חם או בטמפ' החדר.

Image

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s