עוגת וניל בחושה נהדרת (טבעונית)


איך מכינים עוגה טבעונית בחושה בקלות?

יש המון מתכונים לאפייה טבעונית עם מוצרים מיוחדים שצריך לקנות בחנויות טבע- קמחים מיוחדים, שמן קוקוס כתית מעולה, זרעי פשתן או זרעי צ'יה, מיני תחליפים למוצרי חלב, ועוד. את העוגה הזו, לעומת זאת, תוכלו להכין בקלי קלות ממוצרים שיש בכל בית! היא יוצאת ריחנית, רכה ונימוחה. הסוד שלי באפייה טבעונית היא הוספת טחינה גולמית לבלילה: אם משתמשים בטחינה רגילה (לא משומשום מלא), הטחינה אינה מורגשת בטעמה אך היא תורמת רבות למרקם העוגה ולאפייה מוצלחת.

את העוגה הזו הכנתי מספר פעמים- אפשר לאפות אותה בתבנית עגולה גדולה, ב-2 תבניות כיכר (או 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות), או בתבנית שקעים. כשהכנתי מהם מאפינס, הכנסתי קוביית שוקולד לכל מאפינס- תענוג!

מתכון לעוגה טבעונית בחושה: עוגת וניל בסיסית- 2 תבניות כיכר/ 30 מאפינס/ תבנית עגולה גדולה

  • 3 כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 2 כוסות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 3/4 כוס שמן זית מעודן
  • 1.25 כוס מים
  • 1/3 כוס טחינה גולמית
  • 1 מיכל (113 גרם) רסק תפוחי עץ טבעי
  • תוספות לרצונכם: סוכריות מזרה בטעם שוקולד לפיזור מלמעלה, פירות טריים או יבשים, שוקולד, אגוזים…

הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית: משמנים תבנית אפייה בשמן קנולה ומפזרים 2 כפות קמח. מנערים את התבנית כדי לפזר באופן אחיד את הקמח על השמן.
  2.  מעבירים לקערה את כל החומרים היבשים. טורפים היטב באמצעות מטרפה ידנית עד לפיזור אחיד.
  3. מוסיפים את כל החומרים הרטובים לקערה וטורפים היטב עד שהתערובת חלקה לחלוטין.
  4. מעבירים לתבנית ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש/ עם מעט פירורים יבשים (לא לחים, יבשים!). זמן האפיה למאפינס- כ-20 דק, לעוגה- כ-40 דקות.
מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s