את העוגיות האלה מכינים מסוכר חום וחמאה עם מעט קינמון, כך שמתקבלות עוגיות דקיקות וקריספיות בעלות טעם עשיר ומתוק של קרמל. יאמי!
דקיקיות קרמל:
- 200 גרם חמאה
- 2 כוסות דחוסות סוכר חום כהה
- 1.75 כוס קמח
- 2 ביצים
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון
- 2 כפיות מים
הכנה-
- מקרימים חמאה עם סוכר חום עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים ביצים בזו לאחר זו.
- מנפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה ואת הקינמון. מוסיפים את התערובת היבשה בהדרגתיות לבלילה הרטובה תוך כדי ערבול.
- מוסיפים את המים ומערבלים עוד דקה.
- מקררים את הבצק במקפיא לפחות חצי שעה.
- מגלגלים בעזרת כפות ידיים לחות כדורים קטנים של בצק. מקפיאים את הבצק לחצי שעה לפחות (אפשר לשמור בקירור עד חודשיים) ומחממים תנור ל-175 מעלות.
- לאחר שכדורי הבצק קפאו, מניחים על תבנית האפייה את הכדורים ברווחים מאוד מאוד גדולים זה מזה- הם מתפשטים הרבה בזמן האפייה. אופים עד שהעוגיות שטוחות, רחבות, שחומות ויציבות- 12-15 דקות. לאחר היציאה מהתנור משאירים אותן על תבנית האפייה כ-5 דק עד שהן נהיות קריספיות ויציבות יותר.
**הערה- העוגיות מקבלות צבע מעט יותר כהה מאשר בתמונה. התמונה יצאה בהירה מהרגיל בגלל התאורה.
פינגבק: עוגיות בריאות עם פיסטוק ותמרים | HappyBaking